Bel bij een overlijden 06-31577320 (dag en nacht) X
lezing over zelf-euthanasie

Op welke humane manier kun je je leven beëindigen?
Hoe zit het nou eigenlijk met dat ‘poeder’?
Mag je nou iemand helpen om zelf uit het leven te stappen of niet? 

Omdat er heel veel vragen over dit onderwerp leven, organiseert Alma Uitvaartzorg een lezing in samenwerking met Stichting De Einder en de Coöperatie Laatste Wil. Beiden zullen vertellen over alle ins en outs rond het onderwerp ‘zelf-euthanasie’.
We noemen het expres geen zelfmoord, de avond zal gaan over humane manieren om zelf het leven te kunnen beëindigen.
Op deze avond heeft u tevens de gelegenheid om alle vragen te stellen die u bezighouden. 

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 16 april  om 19.30 uur in de Witte Kerk op de Koningin Wilhelminalaan 15 te Naarden.
De lezing is gratis toegankelijk.
 Voor een consumptie vooraf of in de pauze wordt een vergoeding gevraagd.

Aanmelden kan via info@almauitvaartzorg.nl, maar u mag ook gewoon binnen komen lopen.

Zelf euthanasie
Door naar de site


U ontvangt ter bevestiging een email

Manden

Het is alweer een tijdje terug dat u van mij hoorde. Door de drukte lukte het niet om een stukje te schrijven.

Ooit heb ik het gehad over kisten en waden, maar het onderwerp manden is blijven liggen. Op de uitvaarbeurs in Spant! op 23 maart jl. waren veel bezoekers met vragen over manden, vandaar deze column.

Manden zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei vormen. Net als een kist moet een mand passen bij de persoon. Na het sluiten van het deksel wordt de mand de personificatie van de overledene en het is heel fijn als je weet dat de overledene het mooi zou hebben gevonden.

Er zijn manden van wilgentenen, bamboe, ananasblad en bananenblad. Effen of met ingeweven patronen. Ovaal of rechthoekig, tegenwoordig is er een enorm aanbod. De binnenkant is meestal bekleed met ongebleekt katoen, maar mensen bekleden de mand ook wel eens met eigen stof.
De manden hebben net als een kist een bodemplaat en een deksel.

Ze hebben vaak een eco keurmerk en zijn fairtrade. Ze worden met de hand gevlochten en kosten, in tegenstelling tot wat mensen denken, door het vele handwerk net zo veel als een kist.

Sommige mensen vinden een mand niet passend, ze vinden het ‘te alternatief’, maar vinden een kist veel te dicht en benauwd. Zij zouden eens kunnen kijken naar een ‘Loom’ mand, van de bekende ‘Loom’ stoeltjes. Het is een wat ‘nettere’ gladdere mand die bij veel mensen in de smaak valt.

Mocht u kiezen voor begraven, dan is een mand geen enkel probleem. Mocht u kiezen voor cremeren, dan worden manden in bijna ieder crematorium geaccepteerd.

Heeft u nog vragen? Bel naar 035-6910743 of kijk op http://www.almauitvaartzorg.nl. Daar ziet u op de pagina foto’s en adressen diverse foto’s van manden staan onder het kopje ‘kisten’ ‘ambachtelijk/eco’.

Barbara Alma 


Deel deze pagina via:« vorige   overzicht   volgende »