Lezing NVVE over euthanasie

Iedereen weet dat hij eens zal sterven. Wanneer dat zal zijn, weet niemand. En ook weet niemand hoe dat zal gebeuren. Wat de meeste mensen wensen, is na een gezond leven op hoge leeftijd rustig in hun slaap overlijden. Soms is de werkelijkheid echter anders.

Velen hebben een mening over het levenseinde, vooral bij dementie. Vaak wordt gezegd: "Als ik niks meer kan, ga ik liever dood". Maar wat gebeurt er als het daadwerkelijk zover is? Wat kan er, wat kan er niet en wanneer mag het? Wanneer breng je het onderwerp ter sprake bij de arts? Kortom, er zijn veel vragen over beslissingen rondom het zelfgekozen levenseinde.

Op maandag 23 mei zal Mieke Schoonderbeek van de NVVE (Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig levensEinde) vertellen over euthanasie.
Zij geeft verder uitleg over wilsverklaringen, zoals het euthanasieverzoek, euthanasieverzoek bij dementie en het behandelverbod.

De bijeenkomst worden georganiseerd door Alma UItvaartzorg.

U bent van harte welkom in de Witte Kerk op de Koningin Wilhelminalaan 15 te Naarden. De lezing is gratis toegankelijk op maandag 23 mei om 19.30 uur.
Voor een consumptie in de pauze wordt een vergoeding gevraagd.
Aanmelden kan via 035-6910743 of


Deel deze pagina via:« vorige   overzicht   volgende »