Kosten en Verzekeringen

Bij Alma Uitvaartzorg maken wij geen winst op producten en eventuele kortingen krijgt u van ons terug. Wij voeren het gangbare tarief en zijn onafhankelijk en vrij om voor u een passende uitvaart te verzorgen.

Iedere uitvaart is uniek. Daarom bespreken wij graag uw wensen in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek en maken we een indicatie van de kosten. Wij rekenen een basistarief van 1.700 euro voor het regelen van de uitvaart en de nazorg, met een opslag van 155 euro voor een begrafenis of een uitvaart op locatie. 

Uitvaartverzekeringen 
Bij alle verzekeringen kunt u zelf uw uitvaartonderneming kiezen, maar er zijn verschillende zaken waar u rekening mee moet houden:

 • Een naturaverzekering(of pakketverzekering). Deze verzekering keert uit in goederen en diensten. In dit pakket zitten dan o.a. een vastgesteld aantal rouwkaarten, een rouwauto en een standaard kist. Wanneer u van dit pakket afwijkt, moet u bijbetalen.
 • In geval van de kapitaalverzekering wordt een bepaald bedrag uitgekeerd.
 • Daarnaast bestaat de uitvaartdeposito. Hierbij betaalt u vooraf een bedrag. U zet hierbij een eenmalige storting ‘in deposito’ bij uw verzekeringsmaatschappij.

Veel mensen denken dat ze verplicht zijn om de uitvaart te laten verzorgen door de verzekeraar. Dat is niet zo.

 • Wel is het zo dat bij natura-verzekeringen in zo’n geval het pakket diensten wordt omgezet in een geldbedrag. Dit bedrag is vaak lager, waardoor moet worden bijbetaald. 
 • Bij kapitaalverzekeringen is de keuze voor een uitvaartondernemer meestal niet van invloed op de uitkering.
 • Bij sommige verzekeringen moet u het melden als u een andere ondernemer wilt dan die in uw woonplaats.

Alma Uitvaartzorg biedt ondersteuning in Naarden, Bussum, Muiden, Muiderberg, Gooise Meren, Wijde Meren, Huizen, Blaricum, Laren, Baarn, Gooi eo. en andere plaatsen in overleg.

Kosten en Verzekeringen
Wij berekenen een basis tarief van 1800 euro voor het regelen van de uitvaart en de nazorg, met een opslag van 180,00 euro voor een begrafenis of een uitvaart op locatie. Wij krijgen geen provisie en berekenen geen opslag over alles wat wij voor u inhuren of inkopen. Dus geen winst op producten, ook eventuele kortingen krijgt u van ons terug. Daarmee voeren wij het gangbare tarief, maar zijn wij onafhankelijk en vrij om voor u te regelen wat bij u past.  

Omdat iedere uitvaart uniek is, kunnen wij hier geen uitvaartcalculator plaatsen maar bespreken wij graag uw wensen. In zo'n gesprek zetten we samen uw wensen op een rijtje en maken we een indicatie van de kosten. Zo'n gesprek verplicht u tot niets en is gratis. 

Gemiddeld kost een uitvaart tussen de 6000 en 10.000 euro. Ook met een 'klein' budget, kan het afscheid op een persoonlijke manier worden gehouden. Kosten die van invloed zijn op het totaal, maar waar creatief mee kan worden omgesprongen, zijn de kosten van een advertentie, volgwagens en consumpties. Ook zit er een groot verschil tussen de kosten van cremeren en begraven. Wij verzorgen geen 'budget uitvaarten', omdat het daarbij onmogelijk is om de kwaliteit waar wij voor staan waar te maken.

Bent u verzekerd?
Bij alle verzekeringen kunt u zelf uw uitvaartonderneming kiezen.

Iedere polis is anders, maar uitvaartverzekeringen zijn grofweg te verdelen in naturaverzekeringen en kapitaalverzekeringen.

 • Een naturaverzekering wordt ook wel pakketverzekering genoemd. Zo’n verzekering keert uit in goederen en diensten. In zo’n pakket zitten dan o.a. een vastgesteld aantal rouwkaarten, een rouwauto en een standaard kist. Wanneer van dat pakket wordt afgeweken, moet u bijbetalen.
 • In geval van de kapitaalverzekering wordt een bepaald bedrag uitgekeerd.

Daarnaast bestaat de uitvaartdeposito. Hierbij betaalt u vooraf een bedrag zodat uw uitvaart alvast betaald is. 
U zet dan een eenmalige storting ‘in deposito’ bij een verzekeringsmaatschappij.

Veel mensen denken dat ze verplicht zijn om de uitvaart te laten verzorgen door de verzekeraar. Dat is niet zo.

 • Wel is het zo dat bij naturaverzekeringen in zo’n geval het pakket diensten wordt omgezet in een geldbedrag. Dit bedrag is vaak lager, waardoor moet worden bijbetaald. Het is ook mogelijk dat de verzekeringsmaatschappij uitkeert op basis van de toegezonden nota van de uitvaart. Per onderdeel wordt dan gekeken wat wel en wat niet wordt vergoed.
 • Bij kapitaalverzekeringen is de keuze voor een uitvaartondernemer meestal niet van invloed op de uitkering.
 • Bij sommige verzekeringen moet u het melden als u een andere ondernemer wilt dan die in uw woonplaats.

Sommige mensen hebben jaren terug een polis afgesloten, maar de verzekeraar van toen bestaat niet meer. Bij de Nederlandse Bank houden ze een lijst bij van alle opvolgers van niet meer bestaande levensverzekeraars en begrafenisfondsen. Bel naar de DNB op nummer 0800 - 0201068,  zij geven u telefonisch door wie de huidige verzekeraar is met het bijbehorende telefoonnummer. 

Alma Uitvaartzorg biedt ondersteuning in Naarden, Bussum, Muiden, Muiderberg, Gooise Meren, Wijdemeren, Huizen, Blaricum, Laren, Baarn, Gooi eo. en andere plaatsen in overleg.


Wat gebeurt er nadat u heeft gebeld bij een overlijden
Uw wensen